Primera Trobada de Muletes de l'Ampolla

15/07/2016 - l'Ampolla

Organitza:


Data inici:   15/07/2016 a les 17:30:00
Data fi:   15/07/2016 a les 23:00:00
Adreça:   Port Pesquer - 43895 l'Ampolla
Mapa:    

Descripció:

El proper 15 de juliol celebrem la constitució de l’Associació Esportiva “Lo Fangar” amb una regata on us volem convidar a cadascun dels vostres clubs, ens fa molta il·lusió compartir-ho amb vosaltres, "en vatros" com diem al Delta. La intenció és donar a conèixer el nostre poble en el circuït de rem tradicional català i a la vegada recuperar l’esperit de treball dels nostres avantpassats lligat al rem i l’estrot, força motriu que va fer possible la primera economia local, l’origen del poble de l'Ampolla, la pesca tradiconal.

L’Ampolla durant els anys 50 i 60’s del segle passat havia disposat de varies barcades de remers esportius tripulades per pescadors, els popularment coneguts com a “Vogadors”, que protagonitzaren algunes de les gestes nàutiques més importants del nostre poble tripulant les populars “Baliques” o “Ioles”.

l’Ampolla va guanyar la IV Regata Cursus Hiberus Mare Nostrum per etapes entre Tortosa i Salou. La Vanguardia del 2 de setembre del 1969 destacava: “La prova ha estat una neta demostració de superioritat de la tripulació del C. N. de l’Ampolla, que ha obtingut una ventatja de quasi 15 minuts al segon classificat en la suma total de temps”.

Ara mateix estem molt lluny físicament dels nostres iaios, però la nostra intenció és recuperar la seva memòria a través de l 'estropada!!

Gràcies vogadores i vogadores d'este país!!

Mario Pons

President de l'A.E "Lo fangar".

Participants:

Clubs Participants:

Imatges:

Primera Trobada de Muletes de l'Ampolla Primera Trobada de Muletes de l'Ampolla Primera Trobada de Muletes de l'Ampolla Primera Trobada de Muletes de l'Ampolla Primera Trobada de Muletes de l'Ampolla Primera Trobada de Muletes de l'Ampolla

Iniciar Sessió

 
  No tens un compte?
 
Has oblidat la contrassenya?